Vragenmoment burger: er worden geen vragen gesteld.
De Voorzitter opent de vergadering.
- Toegevoegde agendapunten :
De Voorzitter stelt vast dat er geen agendapunten werden ingediend.
- Er wordt een materiële rechtzetting gevraagd betreffende de 6de dagorde aangaande aanvullend reglement Plaats Heikruis: In het besluit dient 'Molenstraat' telkens vervangen te worden door 'Molenhofstraat'. Daarnaast dient de bijlage handelend over de aankoopakte Aquafin verwijderd te worden. Deze hoort niet bij het agendapunt.
De vergadering gaat akkoord met deze aanpassingen.
De notulen van de openbare zitting van de gemeenteraad van 20 december 2022 worden ter goedkeuring voorgelegd.
Enig artikel: De Voorzitter stelt vast dat er geen opmerkingen worden gemaakt. Overeenkomstig art. 32 van het decreet lokaal bestuur worden de notulen van de gemeenteraadsvergadering van 22 november 2022 als goedgekeurd beschouwd.
Overeenkomstig art.30 §2 van het huishoudelijk reglement werd het zittingsverslag vervangen door een audio-opname. Deze wordt op de gemeentelijke website geplaatst.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het zittingsverslag van de vorige vergadering van 20 december 2022.
Enig artikel: De raad neemt kennis van het zittingsverslag van de openbare zitting van de gemeenteraad van 20 december 2022. Het verslag is te raadplegen op de website van de gemeente / bestuur en beleid / gemeenteraad OCMW-raad / audio video.
De notulen van de openbare zitting van de gemeenteraad van 29 december 2022 worden ter goedkeuring voorgelegd.
Enig artikel: De Voorzitter stelt vast dat er geen opmerkingen worden gemaakt. Overeenkomstig art. 32 van het decreet lokaal bestuur worden de notulen van de gemeenteraadsvergadering van 29 december 2022 als goedgekeurd beschouwd.
Overeenkomstig art.30 §2 van het huishoudelijk reglement werd het zittingsverslag vervangen door een audio-opname. Deze wordt op de gemeentelijke website geplaatst.
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het zittingsverslag van de vorige vergadering van 29 december 2022.
Enig artikel:De raad neemt kennis van het zittingsverslag van de openbare zitting van de gemeenteraad van 29 december 2022. Het verslag is te raadplegen op de website van de gemeente / bestuur en beleid / gemeenteraad OCMW-raad / audio video en de link
Klacht, ontvangen op 27 oktober 2022, vanwege de heer André De Roubaix, raadslid, wegens de weigering om een document na aanvraag over te maken aan de aanvrager.
Decreet lokaal bestuur art. 287, 331, 332 en 333
Inhoud klacht: Het weigeren om het verslag van 05/09/2022 hemelwater- en droogteplan over te maken aan de aanvrager.
Op 21 november 2022 bezorgde het bestuur het antwoord vanuit het college van burgemeester en schepenen aan het Agentschap.
Op 09 december 2022 ontving het bestuur een antwoord van het Agentschap Binnenlands Bestuur betreffende de klacht. Daarin schrijft de Gouverneur dat de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 03 oktober 2022 waarin het weigerde het betreffende verslag te bezorgen aan raadslid De Roubaix onwettig is. Na onderzoek van het dossier is de gouverneur van mening dat het bewuste document wel degelijk een afgewerkt stuk is.
Het bestuur wordt verzocht om het gevraagde document alsnog te bezorgen aan het raadslid De Roubaix. Hieraan werd gevolg gegeven. Alsook de beslissing van de gouverneur voor te leggen aan de eerstvolgende gemeenteraad.
Enig artikel: De gemeenteraad neemt kennis van het schrijven van het Agentschap Binnenlands Bestuur m.b.t. de klacht rond het inzagerecht.
In Heikruis Plaats zou het moeilijk zijn voor de schoolbus om via de kerk tot voor de school te rijden, door de aanwezigheid van geparkeerde voertuigen voor de kerk. Het betreft een bus van ca. 12m. Maatregelen zijn noodzakelijk.
Op 13/12/2022 werd er een infomoment georganiseerd voor de omwonende.
Reeds genomen beslissingen:
- Schepencollege van 28 november 2022 betreffende verkeersmaatregelen dorpsplein Heikruis. Advies verkeersdeskundige. Beslissing.
Het reglement betreft gemeentewegen.
In Heikruis Plaats zou het moeilijk zijn voor de schoolbus om via de kerk tot voor de school te rijden, door de aanwezigheid van geparkeerde voertuigen voor de kerk. Het betreft een bus van ca. 12m.
De parkeerplaats voorbehouden voor voertuigen gebruikt door personen met een handicap is in algemene reservatie voorzien. Deze plaats is echter nog niet wettelijk gesignaleerd en is gelegen binnen de zone die voor slechts enkele categorieën van weggebruikers toegankelijk is, dus niet voor het algemene publiek. De toegankelijkheid rond deze parkeerplaats is ook niet gewaarborgd.
Het verplaatsen van voornoemde parkeerplaats naar een geschikte locatie op het plein zorgt ervoor dat enerzijds deze parkeerplaats behoorlijk kan ingericht worden, anderzijds dat de bocht terug vrij komt voor het busverkeer. In de betreffende bocht wordt door middel van het aanbrengen van de werkelijke rand van de rijbaan in gele onderbroken strepen, een parkeerverbod gevestigd, zodat de doorgang in de bocht verzekerd blijft.
Andere wijzigingen betreffen het op punt stellen van de bestaande signalisatie zodat deze beantwoordt aan de vigerende normen en richtlijnen.
Alle voorgaande aanvullende reglementen betreffende Plaats, behoudens deze met gebiedsdekkend karakter, worden opgeheven.
Er geldt verboden richting tussen Molenhofstraat (tegenover HNR 28) en Molenhofstraat (tegenover HNR 34). Deze regel geldt niet voor fietsers.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Er geldt verboden toegang, in beide richtingen, voor elke bestuurder tussen de kerk en HNR 6. Deze regel geldt niet:
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Er geldt verboden toegang, in beide richtingen, voor elke bestuurder in de steeg naar HNRS 4 t.e.m. 6A. Deze regel geldt niet voor aangelanden.
Deze regel geldt wordt ter kennis gebracht door:
Er geldt parkeerverbod aan beide zijden van de rijbaan, in de bocht na de kerk.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door middel van een gele onderbroken streep die de werkelijke rand van de rijbaan aanduidt.
Er geldt parkeren uitsluitend voor voertuigen gebruikt door personen met een handicap op de tweede parkeerplaats op het plein voor de kerk.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door het verkeersbord E9a met het rolstoelsymbool.
De denkbeeldige rand van de rijbaan is aangebracht op het plein voor de kerk, aan de zijde van Molenhofstraat.
Het begin en het einde van de aldus gevormde parkeerstroken zijn aangeduid door middel van een witte doorlopende dwarsstreep.
In de aldus gevormde parkeerstrook bakenen witte wegmarkeringen de plaatsen af waar de voertuigen moeten staan.
Witte wegmarkeringen bakenen op het plein voor de kerk, aan de zijde van Plaats, de plaatsen af waar de voertuigen moeten staan.
Dit besluit en haar bijlage(n) worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Departement Mobiliteit en Openbare Werken via het loket lokale besturen.
De maatregel wordt genomen in uitvoering van het initiatief van de stad Tubize om deze cluster van straten te vrijwaren van zwaar verkeer. De maatregelen zijn noodzakelijk om het vlot verkeer en de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren.
Reeds genomen beslissingen
- Schepencollege van 10/01/2023: Aanvullend reglement betreffende de politie over het wegverkeer Rue Jean-Duc. Principebeslissing.
De maatregel wordt genomen in uitvoering van het initiatief van de stad Tubize om deze cluster van straten te vrijwaren van zwaar verkeer. De maatregelen zijn noodzakelijk om het vlot verkeer en de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren.
Er geldt verboden toegang voor bestuurders van voertuigen waarvan de massa in beladen toestand hoger is dan 3.5t. Deze regel geldt niet voor plaatselijke bediening.
Deze regel wordt ter kennis gebracht door:
Dit besluit en haar bijlage(n) worden digitaal ter kennisgeving overgemaakt aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Departement Mobiliteit en Openbare Werken via het loket lokale besturen.
Mail van FERM Beert, dd. 8/11/2021, betreffende de melding dat de vereniging definitief stopt met hun activiteiten.
Decreet lokaal bestuur.
GR 26/05/2011: gemeentelijk reglement voor de erkenning van Pepingse Verenigingen
Collegebeslissing van 21 november 2022 betreft stopzetting FERM Beert.
FERM Beert meldt dat ze door corona gestopt zijn met de werking en niet meer heropgestart zijn wegens te weinig bestuursleden.
Enig artikel: De gemeenteraad neemt akte van de stopzetting van FERM Beert als erkende Pepingse vereniging.
Door de analyse van de cijfers en de jaarafsluiting van 2021 is Klimaatpunt tot de vaststelling gekomen dat de prijzen verhoogd moeten worden. De loonindexering en loonaanpassingen van de renovatiecoaches, een te krappe rendabiliteit van de beno-trajecten en het feit dat er nooit eerder prijzen geïndexeerd werden, dwingen hun ertoe om aanpassingen door te voeren.
Het decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017.
Het Nationaal Energie- en Klimaatplan 2021-2030 (NEKP).
Het Vlaams Klimaatbeleidsplan 2021-2030 en het Energiebeleidsplan 2021-2030.
het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEPK), definitief goedgekeurd door op 4 juni 2021 door de Vlaamse Regering .
Het strategisch financieel meerjarenplan 2020-2025, actieplan AP-13: Aanbod van betaalbare en kwaliteitsvolle woningen vergroten en dit in samenwerking met De Woonwinkel. Het meerjarenplan van De Woonwinkel is gericht op een verhoging van de kwaliteit van woningen o.a. opsporen, registreren en aanpakken van verwaarloosde gebouwen, installeren van een uniek loket voor inwoners, sociale en technische begeleiding op maat van kwetsbare inwoners, .... en Actie 4 - Uitbouwen klimaatacties.
De gemeenteraad heeft in zitting van 28 januari 2020 beslist om een intergemeentelijk klimaatactieplan (Sustainable Energy and Climate Action Plan of SECAP) samen met de provincie Vlaams-Brabant op te maken.
De gemeenteraad heeft in zitting van 24 november 2020 beslist om het Burgemeestersconvenant 2030 te ondertekenen. Daarbij engageert ze zich tot een besparing van 40% op haar CO2-uitstoot tegen 2030 (referentiejaar 2011), met name door een betere energie-efficiëntie en een hoger gebruik van hernieuwbare energiebronnen (klimaatmigatie). Daarnaast engageert de gemeente zich om uit te groeien tot een veerkrachtige gemeente door zich aan te passen aan de (huidige en te verwachten) gevolgen van klimaatverandering (klimaatadaptatie).
De gemeenteraad heeft in zitting van 28 september 2021 het Lokaal Energie- en Klimaatpact met de Vlaamse regering goedgekeurd.
Reeds genomen beslissingen :
Het aanbod van Klimaatpunt Pajottenland & Zennevallei vzw, van het project "Benovatietrajecten", past binnen de werking van het Energiehuis Halle-Vilvoorde. Het project heeft als doel een bovenlokale werking in te richten om mensen te stimuleren tot- en te begeleiden bij een structureel duurzaam energieverbruik.
Dit aanbod draagt bij tot de realisatie van de doelstellingen opgenomen in het strategisch beleidsplan van de gemeente Pepingen.
In het meerjarenplan is budget voorzien op sleutel 2023/ACT-4/0329-00/6159999/GEMEENTE/IP-GEEN - Uitgavekrediet: €16.000.
Via het Lokaal Energie- en Klimaatpact krijgt de gemeente een subsidie van € 15.527,23 in het behalen van concrete doelstellingen en bouwt voort op reeds ingeburgerde initiatieven zoals het Burgemeestersconvenant 2030. De focus ligt op vier werven: vergroening, energie, mobiliteit en regenwater.
Vanaf de aankoop van een volgend pakket bedraagt de prijs van een benovatietraject €350. De gemeente kiest zelf voor hoeveel zij tussenkomt. Op voorstel van het schepencollege werd gekozen voor Scenario 4 : € 250 bijdrage gemeente (excl btw), €100 bijdrage particulier.
Indien het een 4-gevel woning betreft wordt er € 50 extra gevraagd aan de particulier aangezien dit de tijdsbesteding aanzienlijk vergroot.
Na het uitvoeren van minstens 1 BENOvatiemaatregel en als Klimaatpunt daarvoor de premie bij Fluvius heeft aangevraagd, storten zij in naam van de gemeente € 100 terug aan de particulier.
Artikel 1: De samenwerkingsovereenkomst Benovatietrajecten tussen de gemeente Pepingen en Klimaatpunt Pajottenland & Zennevallei vzw wordt gewijzigd en goedgekeurd conform bijlage 1;
Artikel 2: Een afschrift van dit uittreksel alsook de gewijzigde overeenkomst wordt ondertekend toegezonden aan Klimaatpunt;
Artikel 3: Deze gewijzigde prijsaanpassing treedt in werking van zodra de resterende BENOvatietrajecten van het vorige BENOvatiepakket opgebruikt zijn;
Intradura heeft laten weten dat volgende aanpassing van de tarieven van de restafvalzakken absoluut noodzakelijk is omwille van de hoge inflatie en indexering :
Het decreet van 23 december 2011 betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen (het Materialendecreet);
Het Decreet Lokaal Bestuur 22 december 2017;
Het besluit van 17 februari 2012 van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het Vlaams reglement betreffende het duurzaam beheer van materialenkringlopen en afvalstoffen en latere wijzigingen (hierna Vlarema);
Het besluit van de Vlaamse Regering van september 2016 tot vaststelling van het Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval;
De gemeentelijke politieverordening betreffende het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 04 juli 2006;
De beheersoverdracht die de gemeente heeft verleend aan het intergemeentelijk samenwerkingsverband Intradura;
General Data Protection Regulation (GDPR) - 30 juli 2018, inzonderheid artikel 35;
Reeds genomen beslissingen :
Enkel de prijzen van de restafvalzakken zouden verhoogd worden met 15%: Vlaanderen hanteert het principe 'de vervuiler betaalt' en het is de bedoeling om de goede sorteerder buiten schot te laten.
Enig artikel: De gemeenteraad is principieel akkoord met de door Intradura voorgestelde prijswijziging van de intergemeentelijke restafvalzakken op voorwaarde dat de andere deelnemende gemeenten eveneens akkoord zijn. Als Intradura bevestigt dat alle deelnemende gemeenten met de prijsaanpassing akkoord zijn, zal de aanpassing van het retributiereglement ter goedkeuring aan de gemeenteraad worden voorgelegd.
Naar aanleiding van het versturen van de agenda voor de gemeenteraad van heden ontving het lokaal bestuur onderstaande vragen van de mandatarissen.
Huishoudelijk reglement van de gemeenteraad art. 11 §3.
Enig artikel: De volgende antwoorden op de mondelinge vragen werden geformuleerd:
Wijsheid komt gelukkig met de jaren. Uit het collegeverslag van 28 november 2022 bleek immers dat LVB voortaan toch wenst te werken met participatietafels en hiertoe een participatiereglement zou uitwerken. Voortschrijdend inzicht is iets moois.
DVP verneemt graag de stand van zaken wat betreft deze participatietafels en participatiereglement en het stappenplan op korte en lange termij
Schepen Saskia Beeckmans antwoordt: Het traject zal worden begeleid door een professional. De prijsaanvraag is uitgestuurd.
De timing zal met het aan te stellen bureau worden besproken. Zo snel als mogelijk.
Vraag 2 : Op zowel de Hoesnaek als een gedeelte van de Huttestraat zijn er zowel langs beide zijden als in het midden van het wegdek markeringen in de vorm van een onderbroken streep. Tijdens de gemeenteraadszittingen van 25 oktober en 22 november 2022 werd de vraag reeds gesteld of de wegcode aangaande "middenrijbaan" hier van toepassing is. Gelet tot op heden geen sluitend antwoord, stelt DVP de vraag opnieuw.
Schepen Saskia Beeckmans antwoordt: De technische frame is bij mijn weten nog niet gepubliceerd of gecommuniceerd door de overheid
Vraag 3 : De Vlaamse Regering biedt lokale besturen sinds 10 september 2021 de mogelijkheid onder bepaalde voorwaarden digitale en hybride vergaderingen toe te laten. DVP heeft dit herhaaldelijk ter sprake gebracht tijdens gemeenteraadszittingen, maar dit voorstel werd steeds afgewezen door huidig beleid.
Het college van burgemeester en schepenen besliste in zitting van 22 december 2022 – dus ruim een jaar na datum - om dan toch eindelijk de mogelijkheid tot digitale en hybride vergaderen te voorzien in het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad en de OCMW-raad. Hiertoe zou een ontwerp voorgelegd worden in de gemeenteraadszitting van 24 januari 2023.
Beter laat dan nooit, maar waarom werd het dan niet effectief geagendeerd op de zitting 24 januari 2023 ?
Schepen Saskia Beeckmans antwoordt: Omdat toezicht van mening is dat het niet kan.
Vraag 4 : Omwille van de verkeersveiligheid en mobiliteit informeert DVP naar de uitrol van het in 2022 geactualiseerd mobiliteitsplan. Graag de stand van zaken ontvangen alsook het stappenplan op korte en lange termijn.
Schepen Saskia Beeckmans antwoordt: Er zal nog voor het zomerreces geagendeerd worden op de gemeenteraad en naar de burger gegaan worden. De laatste redacties gebeuren momenteel.
Vraag 5 : Tijdens de gemeenteraadszitting dd. 27 september 2022 vroeg DVP verduidelijking bij de beslissing van het college van burgemeester en schepenen om een bestuurskrachtmeting te laten uitvoeren. Eén bureau kreeg van Pepingen, Galmaarden, Gooik en Herne samen de opdracht om dit binnen de drie maanden uit te werken. Op basis van de resultaten zouden de gemeenten verkennen hoe ze elkaar zouden kunnen versterken. In de pers stond op 11 januari 2023 te lezen dat 7 Pajotse gemeenten in februari 2023 zouden beslissen over fusieplannen. Klopt dit ? DVP hoopt dat Pepingenaren een stem krijgen in het debat over het onderwerp van een eventuele fusie. Graag stand van zaken wat betreft de bestuurskrachtmeting ontvangen.
Schepen Saskia Beeckmans antwoordt: Dat traject is nog bezig. Er zijn nog geen knopen doorgehakt.
Vraag 6 : Tijdens de gemeenteraadszitting dd. 27 september 2022 kreeg DVP het antwoord dat de plannen aangaande het sociaal woonproject te Bogaarden in herwerking zouden zijn en dat een nieuw overleg met het huidige beleid nog moest vastgelegd worden. Ondertussen werd gesteld dat dit in de maand januari 2023 zou gebeuren. Is het uiteindelijk aantal woonentiteiten beslist ? Is er reeds een omgevingsaanvraag ingediend ?
Burgemeester Eddy Timmermans antwoordt: Er is nog geen correct plan met het aantal op, er is dus momenteel geen omgevingsaanvraag ingediend.
Vraag 7 : In de Nieuwsbrief van Haviland dd. 13 januari 2023 lezen we dat in de zomer van 2022 onze subsidioloog een oproep lanceerde bij de besturen om deel te nemen aan een collectieve subsidieaanvraag voor fietsinfrastructuur binnen het Plan Kopenhagen. Tot midden oktober 2022 kon elke gemeente projecten aanmelden. In totaal dienden 19 gemeenten in de regio Halle-Vilvoorde een aanvraag in. De gemeenten Gooik, Meise, Hoeilaart, Merchtem, Sint-Pieters-Leeuw en Liedekerke maakten gebruik van de collectieve subsidieoproep via Haviland, goed voor een bedrag van ruim 6.000.000 euro. Dit geeft recht op een subsidiebedrag van minstens 2 miljoen euro. Waarom nam Pepingen niet deel ?
Vraag 1: Op 4 april 2022 besliste het schepencollege om de overeenkomst voor levering dranken en benodigdheden voor zaal De Kring te Bellingen niet te verlengen met vijf jaar door een prijsvraag te organiseren voor de toekomstige leveringen aan zaal De Kring.
o Wat was de motivering om de overeenkomst niet te verlengen?
o Werd de drankleverancier officieel op de hoogte gebracht van deze beslissing?
o Werden de gebruikers van de Zaal De Kring ingelicht over deze beslissing?
Burgemeester Eddy Timmermans antwoordt: Samen met de diensten is besloten om die prijsvraag niet te doen en wordt het contract contractueel éénmalig verlengd.
Vraag 2: Het brandweerverslag van de chirolokalen te Beert, dat een geldigheid van 10 jaar had, eindigde op 4 december 2022. In kader van brandpreventiecontroles van bestaande publieke toegankelijke inrichtingen, werd op 10 januari 2022 in de chirolokalen een controle door de brandweer uitgevoerd. Uit het verslag blijkt dat de inrichting niet volledig voldoet aan specifieke brandveiligheidsnormen. De brandweer adviseert om een brandveiligheidsattest B voor maximum 6 maanden uit te reiken. Begin juli 2022 verviel dus het nieuwe brandveiligheidsattest.
o Beschikt de gemeente momenteel over een nieuw brandveiligheidsattest of een positief brandweerverslag voor de chirolokalen te Beert?
Burgemeester Eddy Timmermans antwoordt: Vandaag is nog het vorige attest geldig. De opmerkingen zijn weggewerkt of worden weggewerkt.
Begin februari is er een nieuwe afspraak met de brandweer voor de keuringen van alle gebouwen.
Vraag 3:
- Tijdens de toelichting van het meerjarenplan werd gemeld dat er een studie zal gebeuren voor de herbestemming van twee kerken.
o Welke twee kerken werden door het college vooropgesteld?
o Werd deze keuze in samenspraak met het centraal kerkbestuur gemaakt?
o Werden de betrokken kerkraden hiervan op de hoogte gesteld?
Schepen Rudi Seghers antwoordt: Dossier is nog niet behandeld op college dus kan ik daar nog geen antwoord op geven.
Het overleg moet nog gebeuren.
Vraag 4: Op 15 november ontving de gemeente een schrijven van Vlaams minister van Dierenwelzijn met de vraag om een vuurwerkverbod tijdens oudejaarsnacht op te leggen. De gemeente Pepingen ging op het voorstel van de minister niet in want we lazen in de pers dat Pepingen besliste om vuurwerk toe te laten. De inwoners moesten wel een toelating van het gemeentebestuur hebben.
o Tijdens welke zitting nam het college de beslissing om vuurwerk toe te laten?
o Hoeveel aanvragen kreeg de gemeente voor het afsteken van vuurwerk tijdens oudejaarsnacht?
o Hoeveel werden er ingevoerd via het Eaglebe evenementenloket?
o Hoeveel werden er hiervan goedgekeurd door de burgemeester?
o Werden er proces-verbalen opgesteld in onze gemeente voor het afsteken van vuurwerk zonder vergunning?
o Kreeg de gemeente klachten over het afsteken van vuurwerk? Zo ja, hoeveel?
o Nam de burgemeester deel aan de VVSG-enquête rond het verbod op particulier vuurwerk? Zo ja, wat was de inbreng?
Burgemeester Eddy Timmermans antwoordt: In politiereglement staat dit. Daarom beter onder controle te houden indien er een toelating moet gevraagd worden.
o Hoeveel werden er ingevoerd via het Eaglebe evenementenloket? 0
o Hoeveel werden er hiervan goedgekeurd door de burgemeester? 0
o Werden er proces-verbalen opgesteld in onze gemeente voor het afsteken van vuurwerk zonder vergunning? Bij mijn weten niet
o Kreeg de gemeente klachten over het afsteken van vuurwerk? Zo ja, hoeveel? neen
o Nam de burgemeester deel aan de VVSG-enquête rond het verbod op particulier vuurwerk? Zo ja, wat was de inbreng? Ik denk van wel
Vraag 5: De voorbije jaren werden een aantal bijkomende politieverordeningen door de gemeenteraad goedgekeurd o.a. verkeersmaatregelen op de Hondzochtstraat, Ring, Kareelstraat, Huttestraat-Molenstraat en Steenweg naar Elingen,...
o Wanneer voorziet het schepencollege deze beslissingen (volledig) uit te voeren?
Schepen Saskia Beeckmans antwoordt: Er werd nog geen belijning aangebracht waar er wegeniswerken werden en worden uitgevoerd. Voor het overige wordt er uitgevoerd in functie van de aanlevering van het materiaal, van de klimatologische omstandigheden en van het aanwezige personeelscontingent binnen de technische dienst